Можете да изкарвате лесно над $1500 долара продаваики стока онлайн в САЩ, или UK докато лежите на дивана.

В тази тема ще споделим резултати от магазините си, с това по никакъв начин не искаме да се хвалим, а просто да ви покажем, че с малко мотивация и правилна насока всеки един от вас може да достигне финансова независимост в уюта на своя дом!

В горната снимка може да видите оборот за последните 30 дни в един от магазините ни в САЩ. По груби сметки $43,000 x 12 месеца = $516,000 оборот. Не не сме спечелили $516,000 за годината, това означава, че от нашия магазин е закупена стока на стойност приблизително $516,000 долара през 2018.

Нека изясним как работи този бизнес модел в Amazon.com

Да кажем например, че “плащате” 8000 щ.д. за стоки и ги продавате за 10 000 щ.д. Брутната ви печалба е 2000 щ.д. Разделете това число на общите приходи, за да получите брутния марж на печалба: 0,2. Умножете това число по 100, за да получите процента на брутния марж на печалба: 20%.

Приходи от продажба на стоки – себестойност на стоките = брутен марж на печалба.

Забелязахте ли че сложих в кавички – плащате? Направих го защото дропшип e бизнес модел търговия при който не рискувате нищо! Да речем, че сте харесали играчка при един от доставчиците/магазините в САЩ за $10, можете да я пуснете за продажба в магазина си. Това по никакъв начин не ви ангажира да я купите, всичко се случва когато ваш клиент плати за съответната стока!

Вие използвате неговите пари като залагате цена от примерно $20 за продукта която ще покрие вашите разходи за продукта, доставка и таксите. Разликата е за вас! Освен, че печелите от всяка поръчка, ще ви научим да спестявате с гифт карти и 3 различни метода които гарантират не по-малко от 20% profit margin!

Звучи твърде добре? Всеки един от вас може да го прави. Всичко от което се нуждаете е комютър, интернет, правилна насока и мотивация!

Една поръчка.. длъжен съм да задраскам имената на купувача заради GDPR.

Да.. това може да се случи на всеки един от вас. Когато някой направи поръчка от вас, но бройките които купува са много повече от една. Ставаше върпос за бели официални маси. Клиента ми писа че става въпрос за сватба.

Счетоводна таблица (Печалби)

Имах нужда от таблица която да ми изчислява автоматично всичките цифри които виждам на ден пред очите си и напрвих това. А поръчката която е разделена на 6 поръчки беше за 120 термос чаши.. Не, и аз не знам защо на някой – някога ще му потрябват 120 но това е факт.

Нека навлезем в детайли по таблицата:

Supplier Link: Там слагам линка към продукта (там от където ще го купя когато купувача го купи от мен.) Много думи започващи с К…

Variation: Това е модела/варианта на продукта, например бял, черен, голям, малък. Понеже една маса може да е една и съща на вид но да е 120х60см или 420х120см.

#Numbers: Тук слагаме закупеното количество.

Amazon Price: Очевидно тук е цената за която продавам продукта в Amazon

Supplier Price: Това е цената на която купувам продукта от доставчика: това може да бъде магазин в ликвидация, разпродажба, или един от над 200 наложили се на американкия пазар производители, доставчици или магазини.

Shipping: Тук въвеждаме колко ще ни струва доставката до клиента. И сега става интересно.. Защо -$61.17?

Когато пазаруваш в амазон имаш избор на нормална или бърза (Expedited Shipping) доставка. Когато този клиент купува 120 термос чаши и избира бърза доставка ще бъде таксуван $9,99 или общо $366.99 за всички чаши.

НО в някой магазини от които предлагаме стока поръчки над $35 са с безплатна доставка, сещате ли се на къде отиват нещата? Че всичкия бърз шипинг за който е платил клиента (които така или иначе е бърз защото магазина доставя за 2 дни) ще влезе директно в “Печалба” и за това слагаме минус на шипинга (само в този случей!)

Общата цена която плаща за чашите е $2640, след тасксите на амазон и доставчика който са : $396 + 99 = 495, Оставаме с чиста печалба от: $1308 за времето което ни е нужно да обработим поръчката което е не повече от 10 минути. Таблицата изчислява с помощта на формули сметките вместо вас: Получени пари – Разходи (доставка, такса 15% амазон, такса 10% доставчик) = Печалба + Кешбек 5-10% от “изхарчените” пари при доставчика.

А ето я и самата поръчка в амазон магазина ми.

Но това не е всичко. Има много сайтове които ви плащат да пазарувате… Досетихте ли се какво следва?

Да! Cashback: Тази графа от таблицата пресмята според моментния процент на кешбек сайта колко пари спестявате на страна, което идва директно в печалбата ви, средно кешбек сайтовете предлагат от 3 до 10% В редки случей и за определени артикули над 20%!

Абсолютно реално може да изкарате на всеки $1000 изхарчени долара = $10 настрана, и повярвайте ми когато ви кажа, че това е адски изгодно за вас.

Виждате ли оборота на първата снимка? $43,000 за месец, да това дори не е голяма цифра, някой от магазините ни въртят оборот над $500,000 и 1 милион долара на година.

След проста сметка виждаме, че ако изхарчим $1,000,000 чужди пари на година чрез кешбек сайт за да доставим стоките до клиентите си ще изкараме около $50,000 на страна. Да припомним и за главните 20% процента които грубо печелим от този 1 милион ($200,000) при изпълняването на поръчките.

Защо в Америка пазаруват толкова много онлайн? Защото е лесно, удобно и много от тях живеят физически далеч от магазина. Америка е голяма на площ и там живеят над 300 милиона души.

Интересната част е, че нямате ограничение колко продукта може да пуснете за продажба в магазина си, едиствения проблем (което аз не наричам проблем ами възможност) е, че в един етап няма да можете фиизчески да се справяте с всички поръчки които постъпват и ще трябва да наемете помощник.

Определено няма да можете да се справяте сам/сама със толкова много поръчки но в нашите обучения ще ви предоставим всичката информация и нужните стъпки за да автоматизирате амазон магазина си до такава степен, че да спеставате над 6 часа на ден!

Според настроиките и правилата на Амазон магазина ви, имате няколко дни да обработите и изпратите и потвърдите поръчката, като купите стоката и потвърдите с тракинг номер от куриера когато че пътува към клиента)

Тук имам 98 поръчки за деня и 222 не потвърдени (влизате в таблицата и ги обработвате една по една). Друг начин няма. Ако сте наистина бързи и когато свикнете ще можете да го правите всяка за около 2-3 минути.

13 pending: Това са поръчките които са вкарани в кошницата на клиенти и скоро ще закупят и пендинг поръчките ще минат в Unshipped.

679 са поръчките за последната седмица.

Това е един от магазините ни които отворихме през 2016.

Темата е в развитие! Очаквайте продължение.

5 коментара

  1. Чакам курсовете и обученията ви с нетърпение. Бях ви писала защо съм разочарована от конкурентите ви, и вие казахте, че ще се погрижите да пуснете курсове които включват всичко което те пропускат умишлено!
    С уважение,
    Надя,
    София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Почакай!Запиши се за да си в крак с последните тенденции в онлайн бизнеса.

Ще получавате безплатни материали веднъж в седмицата и новини свързани с най-интересните и нови начини за печелене на пари онлайн, обещаваме да не спамим пощата ви с ненужни писма!